Telefon 070-508 63 18

Costa Blanca och Alicante

Alicante är en av de äldsta städerna i Spanien, med arkeologiska fynd av bosättningar som går tillbaka till 300 f.Kr. År 1490 fick Alicante sitt namn som en stad. Alicante är en liten metropol med ett kompakt centrum som du enkelt kan utforska till fots eller på cykel.

Alicantes ekonomi baseras främst på turism och fastigheter. Dessutom exporteras stora mängder olivolja, frukt och grönsaker från provinsen.

Staden Alicante är provinshuvudstaden i provinsen med samma namn, Alicante. Provinsen är en del av Valencia-regionen. Ofta kan du se området som beskrivs som ”Alicante, Communitat Valenciana”.

Alicantes internationella flygplats ligger bara 11-12 kilometer utanför stadens centrum. Torrevieja ligger cirka 40 kilometer från flygplatsen. Avståndet till Benidorm är 60 km. Med andra ord är det relativt korta avstånd oavsett var i provinsen du väljer att köpa en fastighet.

Costa Blanca betyder bokstavligen ”Vita kusten” är över 200 kilometer av Medelhavskusten i Alicante-provinsen. Den sträcker sig från staden Dénia i norr till Pilar de la Horadada i söder. En stor del består av sandstränderna som har gett kusten sitt namn.

Costa Blanca är världsberömd för sina vackra stränder, det lokala köket och för ett av de hälsosammaste klimaten i världen (enligt Världshälsoorganisationen).

Välkommen att utforska den finaste delen av Spanien med oss!